Vergoedingen en regelingen
vergoedingen-en-regelingen

De kosten die ik factureer zijn BTW-vrij, omdat ik deelneem aan de Kleine Ondernemersregeling (KOR 2020).

 

Opleidings- en ontwikkelbudget via de CAO

Voor life- en loopbaancoaching kun je in de eerste plaats eens uitzoeken wat jouw werkgever kan bieden. Veel organisaties hebben vergoedingen voor coaching geregeld door afspraken over een opleidings- en ontwikkelbudget in de CAO. Maar ook buiten de CAO is het wel mogelijk om afspraken te maken, zo is mijn ervaring. Betrokken werkgevers zijn graag bereid te investeren in jouw welbevinden en loopbaanontwikkeling. Je kunt hierover in gesprek gaan met een HRM-adviseur of met je leidinggevende. Organisaties zijn over het algemeen blij wanneer medewerkers het initiatief nemen zich verder te willen ontwikkelen.

Voor een coachtraject bij stress en burn-out geldt hetzelfde. Alle partijen zijn beter af bij de juiste begeleiding om verzuim voor te zijn, of weer terug te keren na een periode van verzuim door stress- en burn-out. Overleg en heldere afspraken in een offerte van mijn kant zijn vaak aanleiding voor een volledige of passende vergoeding.

Overige regelingen

De overheid investeert de laatste jaren veel in de ontwikkeling van werkenden en niet werkenden. Een goede zaak! Samen met jou kijk ik naar welke regelingen actueel zijn en of een coachtraject gesubsidieerd kan worden op dat moment.

Loopbaancoaching is aftrekbaar bij de belastingaangifte tot 1 januari 2022!

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Heb jij of heeft je werkgever vragen? Graag denk ik met jullie mee!

Jezelf overwinnen is je grootste overwinning

LandstraCoaching stevige wortels