Wat is mijn talent
wat is mijn talent-kaarten uit het talentspel

Wat is mijn talent?

Doe een talentenspel

Bij Hilde landstra van LandstraCoaching te Winsum, kun je onderzoeken waar je goed in bent, wat jouw talent is. Als loopbaancoach gebruikt zij hiervoor verschillende spellen die je alleen, een-op-een of in een groep kunt spelen. Zo’n spel laat je dieper in jezelf kijken, maakt je bewust van je belemmeringen en maakt andere/nieuwe talenten zichtbaar. Deze methodiek van je talent ontdekken past goed bij de speelse en effectieve coachingsstijl van LandstraCoaching.

Waar ben ik goed in?

Dat is best lastig om te zeggen. Vaak kun je je eigen talent niet zo goed benoemen. Dat heeft te maken met dát wat voor jou zo gewoon is en zó bij jou hoort, jouzelf eigenlijk niet opvalt. Wil jij jouw unieke – sterke kant – ontdekken? Dat kan door een talentenspel te spelen, bijvoorbeeld met het spel: Spelen met je talenten.

In dit spel gaat het vooral om loopbaanvragen: Wat kan ik? Wat wil ik? Wat is de volgende stap in mijn carrière? De vragen helpen je bij ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk en belangrijk vindt. Wanneer je dat weet, kun je doelen stellen en actie ondernemen om je doelen te halen. In een veilige en prettige sfeer met 1-4 personen, waarin de spelers zich vrij en gewaardeerd weten. kom je in gesprek over:

 • Waar ben ik goed in?
 • Wat drijft mij?
 • Welke doelen stel ik?
 • Hoe ga ik die doelen halen?
wat is mijn talent-foto bezielingsspel

Bezielingsspel

Bij coaching en lifestyle

Ben je naast coaching in je loopbaan, op zoek naar meer verdieping, dan kom je vanzelf uit bij het bezielingsspel van Hoogendijk. Met dit talentenspel kijk je nog een stap dieper in jezelf en gaat het om de vragen: Wat zijn mijn drijfveren? En waar komen die vandaan? Hilde Landstra past deze spelmethode toe bij loopbaancoaching en lifecoaching.

Dit spel speel je op verschillende manieren:

 • tijdens een persoonlijk onderzoek
 • in een transformatieproces
 • bij teamcoaching
 • bij kennisoverdracht

Hierna een inkijkje over hoe het werkt en eruitziet.

Platen en kaarten

Het talentenspel bestaat uit verschillende platen: waterplaten, vuurplaten, aardeplaten, zielplaten en platen met innerlijke hindernissen. Bij de platen horen kaarten met teksten/aspecten die iets zeggen over jou als persoon, bijvoorbeeld:

 • Ik geef mijn liefde vorm
 • Ik toon mijn betrokkenheid
 • Ik geloof in de synergie van samenwerking
 • Ik ben open en oprecht waar ik kan
 • In liefde schenk ik en ontvang ik

Lees wat er gebeurt tijdens de verschillende vormen: Persoonlijk onderzoek, transformatieproces, teamcoaching en kennisoverdracht.

wat is mijn talent-grafisch talent

Persoonlijk Onderzoek

De coach stelt de vraag waar jij als persoon naar op zoek bent en welke belemmeringen je hierbij tegenkomt. De platen geven je inspiratie, waardoor je goed kunt voelen wat je wensen/verlangens zijn.

Welke hindernissen kom je tegen? Wat is er nodig om de hindernis te nemen? Er komt bij jou een proces op gang. De coach volgt jou in dit proces en stelt vragen. Door de vragen ontstaat bij jou duidelijkheid over waar jij mee zit. Dat kan van alles zijn: Werk, relatie, rouw… Tot slot maak je een situatieschets, die je weer oppakt in een volgende sessie.

Naast een persoonlijk onderzoek kun je met de bezielingsplaten een transformatieproces ondergaan. Hoe gaat dat?

Transformatieproces

Wanneer jij als persoon op de platen gaat staan – er overheen beweegt – kom je snel in een energie. Je voelt hóe en wáar je zit in je ontwikkelproces. Welke tussenstappen zijn nodig om je doel te bereiken? De coach volgt jou en stelt je vragen. Wat heb je nodig voor een volgende stap? Een nieuwe plaat kan eventueel worden toegevoegd en de coach stelt nog meer vragen, intuïtief. Dit proces geeft je de mogelijkheid om op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau je belemmeringen te transformeren. Er ontstaat ruimte voor innerlijke vrijheid, bezieling, vitaliteit en succes.

Ook in een team kun je dit bezielingsspel spelen.

Teamcoaching en talenten/kwaliteiten

De teamleden worden ingewijd in de elementen vuur, lucht, water en aarde. Eventueel maken en presenteren ze een elementenvierhoek. Vervolgens nemen ze plaats in de elementenvierhoek op de grond.

Voor een team geldt dat er verschil is in talent. Die verschillen kun je zichtbaar maken en vieren. Elk teamlid heeft een ander/eigen talent en kent een ander leerproces. Waar kun je elkaar ontmoeten? Ondersteunen? Aanvullen? Het spel gaat als volgt:

 • Elk teamlid gaat op zijn/haar thuis(comfort)plaats staan
 • Elk teamlid gaat staan op de plek waar hij/zij benieuwd naar is
 • Elk teamlid gaat staan op de plek waar balans is tussen thuis en benieuwd
 • In elke fase kan een teamlid kort worden geïnterviewd
 • Gespreksstof is ontstaan in het proces van teamvorming

Tot slot: Hoe werkt het talentenspel bij kennisoverdracht?

Kennisoverdracht

De bezielingsplaten helpen bij kennisoverdracht, dat kan tijdens een training, workshop of opleiding. Bijvoorbeeld bij de volgende onderwerpen:

 • Ik wil me persoonlijk ontwikkelen
 • Hoe werkt het leven?
 • Welke belemmeringen kom ik tegen?
 • Welke persoonlijke aspecten kan ik transformeren?

Door het spel krijg je inzicht in deze onderwerpen en versterkt het de kennisoverdacht.

 

Wil je onderzoeken wat jouw talent/kwaliteit is en of zoek je meer verdieping met een bezielingsspel, neem dan contact met me op. Ik maak graag een-op-een of met een team een afspraak.

"Je hebt in het leven maar een talent nodig: het talent om je droom te vinden."

wat is mijn talent-spel van 1 op 1