Loopbaan­coaching
loopbaancoaching in Winsum

Studerende, werkende en re-integrerende mens

Loopbaancoaching is een vorm van coaching gericht op jou als studerende, werkende en ook re-integrerende mens. Vaak is een traject een combinatie van life- en loopbaancoaching. Persoonlijke patronen kunnen behulpzaam zijn of in de weg staan van de gewenste loopbaanontwikkeling. Interessant om je hier eens bewust van te worden en belemmerende ballast op te ruimen!

Je kunt in de flow zitten, wanneer je tevreden bent met je werk en een goede balans ervaart tussen je werkzame en privéleven. Of wanneer je met passie en energie elke dag weer aan de slag gaat met taken die jou veel plezier geven en echt goed bij je passen. Dan heb je het al aardig voor elkaar! Voor wanneer je dit niet zo beleeft, kan het zinvol zijn om opnieuw naar jezelf te kijken in relatie tot je studie of werk:

  • Wat was ook alweer de reden dat je voor deze studie of baan koos?
  • Wat wil(de) je graag bereiken?
  • Over welke competenties beschik jij en welke verborgen talenten zijn nog niet helemaal uit de verf gekomen?
  • Op welke manier is er sprake van zingeving in het werk dat je doet?
  • Wat is je levensmissie en wat zijn je diepste drijfveren?
  • Wat is jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief?

In een loopbaancoachtraject breng je al je ontwikkelverlangens, gevoelens, behoeften, en ook je innerlijke belemmeringen in kaart. Je werkt toe naar doelen die jij jezelf hebt gesteld. Je zelfinzicht groeit en je ervaart meer keuzevrijheid. Je raakt bevlogen, voelt meer energie, je vitaliteit neemt toe en je ervaart persoonlijk geluk in je studie, werk of re-integratierichting. Bovendien ben je na een traject in staat om sturing te geven aan je eigen loopbaan. In een wereld waarin arbeid behoorlijk verandert, is loopbaanzelfsturing een belangrijke voorwaarde om je te bewegen op de arbeidsmarkt.

Heb de maan als doel want ook als je hem niet raakt, dan nog zal je je tussen de sterren bevinden

loopbaancoaching in Winsum-spel