LandstraCoaching

bij herstel van stress en burn-out, loopbaancoaching en persoonlijke groei

Life- & Loopbaancoaching

Hoe ziet het coachtraject eruit?

1. Intakefase

Elk traject begint met een intake van 1 of 2 sessies. We maken kennis met elkaar, bepalen de coachdoelen en stemmen verwachtingen af. Bij wederzijdse instemming met een traject, stel ik een overeenkomst op met de doelen, de wijze waarop coaching bijdraagt aan het bereiken van de doelen en het verwachte aantal sessies.

2. Coaching

Afhankelijk van jouw coachvraag en jouw doelen, krijg je diverse huiswerkopdrachten mee. Je schrijft sowieso altijd een reflectie na een coachsessie. Tijdens de sessies luister, spiegel en confronteer ik. Methodieken waar ik mee werk, zijn bijvoorbeeld:

Inquiry, het bezielingsspel, kwaliteiten- en talentenspel, provocatieve coaching, voice dialogue, het innerlijke kind, geweldloze communicatie, mindful wandelen, mindfulness-oefeningen, korte meditaties en visualisaties. Een kort traject bestaat uit 5 tot 8 sessies van 1,5 uur. Soms is er meer nodig om je doelen te bereiken en bied ik een langer traject van 8 tot 12 sessies.

Het effect van het coachtraject evalueren we na de intake, halverwege en na het traject op korte en lange termijn. Hiervoor maak ik gebruik van gevalideerde vragenlijsten van de Coachingmonitor van de NOBCO. De informatie die uit de vragenlijsten komt, is nuttig voor jou en mij. Zijn we op de goede weg, of moeten we een ander pad bewandelen om jouw doel te bereiken? Hoe staat het ervoor met de onderlinge coachrelatie? Is die nog naar verwachting? Zo blijkt de Coachingmonitor een mooi middel om in gesprek te gaan over het verloop van het traject! Eventueel voegen we ook een derde, leidinggevende of andere collega bij voor een peerreview. Zo ontstaat er vanuit meerdere collega’s een beeld over de resultaten van het coachtraject.