LandstraCoaching

bij stress en burn-out, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling

Vergoedingen en subsidieregelingen

De kosten die ik factureer zijn BTW-vrij, omdat ik deelneem aan de Kleine Ondernemersregeling (KOR 2020).

Opleidings- en ontwikkelbudget via de CAO

Voor life- en loopbaancoaching kun je in de eerste plaats eens uitzoeken wat jouw werkgever kan bieden. Veel organisaties hebben vergoedingen voor coaching geregeld door afspraken over een opleidings- en ontwikkelbudget in de CAO. Maar ook buiten de CAO is het wel mogelijk om afspraken te maken, zo is mijn ervaring. Betrokken werkgevers zijn graag bereid te investeren in jouw welbevinden en loopbaanontwikkeling. Je kunt hierover in gesprek gaan met een HRM-adviseur of met je leidinggevende. Organisaties zijn over het algemeen blij wanneer medewerkers het initiatief nemen zich verder te willen ontwikkelen.

Voor een coachtraject bij stress en burn-out geldt hetzelfde. Alle partijen zijn beter af bij professionele begeleiding om verzuim voor te zijn, of op een wijze manier weer terug te keren na een periode van verzuim door stress- en burn-out. Overleg en heldere afspraken in een offerte van mijn kant zijn vaak aanleiding voor een volledige of passende vergoeding.

De rijksoverheid is zich bewust van het feit dat het tempo waarin arbeid verandert snel gaat. Medewerkers dienen hun kennis en vaardigheden op peil te houden, op welke leeftijd en welk niveau dan ook. Tot januari 2020 was het mogelijk voor individuele medewerkers gebruik te maken van de 45+ regeling. Een mooie regeling die het mogelijke maakte voor individuele medewerkers een loopbaancoachtraject te volgen. Het traject werd volledig gesubsidieerd.

Vraag je werkgever eens naar een vergoeding via de SLIM-regeling!

Voor 2020 heeft de Rijksoverheid de SLIM-regeling in het leven geroepen. SLIM is de afkorting voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’. Daarmee wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb stimuleren. Deze subsidie heeft als doel om het blijven ontwikkelen van personeel gemakkelijker te maken.

SLIM subsidieaanvraag indienen

Mkb-ondernemers kunnen een SLIM-subsidieaanvraag indienen van 1 september 2020 tot 30 september 2020 om 17:00 uur. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw, horeca of recreatie kunnen SLIM-subsidie aanvragen van 1 april 2020 tot 30 juni 2020 om 17:00 uur.

Loopbaancoaching is aftrekbaar bij de belastingaangifte!

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Heb jij of heeft je werkgever vragen? Graag denk ik met jullie mee!